Kované kliky – nezapomenutelný zážitek z přivítání

Krásné ručně kované kliky z kvalitních materiálů a s patinou historické doby svým designem připomenou staré zlaté časy, kdy fortelná ruční práce vytvářela výrobky, které přetrvaly desítky i stovky let. Stará dobrá řemeslná práce vytvářela také krásné kliky z kvalitních materiálů. Přesně tak vypadají i kované kliky nové, vyrobené z ušlechtilé oceli při dodržení tradičních řemeslných postupů.

zarizeni-interieru-srubu-foto

Kované kliky se svým historickým vzhledem odlišují od současných dveřních klik a nejsou proto vhodné pro použití v úplně každém objektu. Kvalitní materiál s patinou připomínající staré doby je velmi odolný proti povětrnostním a mechanickým vlivům. Je vhodný do historických památek, kostelů, zámků, ale také do venkovských chalup, srubů i do bytových domů. Díky všestrannému použití jsou kované kliky a doplňky stále více žádané především pro penziony, hotely, restaurace, vinné sklepy a podobné objekty. Kované dveřní kliky se hodí do starožitnostmi vybaveného interiéru a jsou navíc příkladem toho, že některé věci nikdy nestárnou.

Vzhled kované kliky nic nepřekoná

7172_kovani-cobra-baden-s-s-prekrytimJste nenapravitelní romantici, milujete poctivý řemeslný fortel a rádi vytváříte zajímavé interiéry se starožitnostmi s příběhem? (Stačí jenom ten váš.) Tak jistě víte, že na každém detailu záleží a dveřní kované kliky jsou stylovým doplňkem celého interiéru, navíc je bereme do ruky několikrát denně. To znamená, že na jejich vzhledu a celkovém pocitu, který v nás vyvolávají, velmi záleží.

Dveřní kliky a celé kování by mělo korespondovat s celkovým stylem interiéru, jeho zařízením a vyhovovat vašemu vkusu. Většinou si proto kliky vybíráme až nakonec jako zákusek po nedělním obědě, protože kované kliky dokážou posunout vzhled vašich dveří a celého interiéru o třídu výš.  

Kované kliky spojují v sobě vše, čeho si ze starých časů vážíme  – poctivý řemeslný fortel, kvalitní materiály, na které bylo (a stále je) spolehnutí a v neposlední řadě i nekonečnou romantiku. Kromě starožitně zařízených interiérů, historických restaurací, penzionů či zámeckých hotelů, které jsme zmiňovali již výše, se kované kliky hodí i do chalup, chat či srubů. Punc starých časů, který tato rustikální kování nabízí, oceníte jak u interiérových a exteriérových dveří, tak i u vstupních branek. 

Kované kliky z naší nabídky k různým stylům

3238_cobra-dverni-kovani-berlinNabídka kovaných klik vás může příjemně překvapit. Najdete v ní jednak kliky, které vypadají jako z minulých století, tak kliky moderní, které využijete i v novostavbách a interiérech, které nepůsobí historicky nebo romanticky.

Náš oblíbený výrobce firma Cobra, která působí na našem trhu již více než 25 let, nabízí celou škálu různých kovaných klik. K těm krásným historizujícím kouskům, které v nás vyvolávají nostalgii, patří třeba kované kliky Cobra Berlin nebo Cobra Bremen, vyrobené z ušlechtilé oceli. Hodí se do romantických penzionů, historických venkovských stavení nebo vinných sklípků.

To ale není všechno. Výrobce Cobra nabízí i kované kliky do moderního interiéru, jako třeba o něco jednodušší kovaná kování Cobra Dortmund a Cobra Manheim. Nejsou tak zdobná jako jiná rustikální kování, díky tomu se hodí i do moderněji laděného interiéru. Vkusně v sobě spojují patinu starých časů a jednoduchou krásu čistých linií. I přes moderní design nás kovaný vzhled vrací o mnoho let zpět.

Pro milovníky luxusních designových kousků, elegantních a minimalistických, jsou určeny stylové kliky, které získaly mezinárodní ocenění. Například kolekce kovaných klik a madel Cobra BLACK SMITH představuje propojení nejklasičtější kovařiny s novými designy a přináší žádoucí propojení moderny s trvalými hodnotami.