Pohádkové kouzlo rustikální kliky

cobra-alt-wien-staromosaz-novyVelmi vám záleží na tom, aby měl váš domov nebo váš penzion, restaurace či jiný prostor, kam chodí lidé, svůj příběh a duši? Máte rádi romantické interiéry, poctivou řemeslnou práci a přírodní materiály? A chcete si právě takové místo zařídit? Pak nezapomeňte ani na takový detail, jako jsou dveřní kliky.

Zvláštní kategorií v naší nabídce jsou rustikální kliky, které se hodí do romanticky i nostalgicky zařízeného interiéru. Do každého prostředí nesedí moderní designovka v jednoduchých tvarech. Minimalistický design je sice velmi univerzální, ale aby i klika korespondovala se stylem zařízení domácnosti, musíte pečlivě vybírat.

Čím se liší rustikální kliky od těch ostatních?

3732(1)_act-dverni-kovani-barok-r-kk--bronzRustikální kliky jsou typické svými tvary, použitými materiály i patinovanou povrchovou úpravou. Co se týče funkčnosti, kvality zpracování a použitých materiálů, tak se nové rustikální kliky neliší v ničem od ostatních klik v naší nabídce. Výrazně se ale odlišuje svým historickým, rozmanitým a zdobným vzhledem. Ale pozor! „Staře“ tyto kliky jen vypadají. Produkty výrobců ACT, Cobra a MP splňují ty nejvyšší standardy kvality. Výrobce MP dokonce na své výrobky dává tříletou záruku, některé mají dokonce pětiletou. Máte tedy jistotu, že nekupujete něco, co láká jenom na první pohled.

Rustikální kliky se vyznačují specifickou povrchovou úpravou, často patinovanou, která díky ručnímu opracování dělá z každého kusu naprostý originál. Některé kliky mají keramické části, jiné zdobí imitace prasklinek. U jiných klik je to zase rustikální design, který spočívá v jejich tvarování, secesním zdobení nebo linky po obvodu, zatímco jejich povrch tvoří lesklá mosaz, chrom, matný nikl nebo česaný bronz.

Kam si rustikální kliky pořídit

open-space-industrial-styleMožností, kde rustikální kliky vhodně využít, je celá řada. Díky svým tvarům, materiálu a povrchové patině budou slušet mnoha interiérům. Určitě vás hned napadají rekonstruované zámky a historické objekty, kterým se noví majitelé snaží vdechnout nový život. Může to být venkovský statek z roku 1650 na Šumavě, ale i chalupa nebo chata po babičce, nebo byt či penzion zařízený v romantickém nebo historickém stylu. Rustikální kliky se hodí k dřevěným dveřím z masivu i k několika starožitným kouskům nábytku v normálním bytě, zkrátka všude tam, kde věci po předcích mají svůj příběh a vy chcete vyprávět ten svůj.

Rustikální kliky si nemusíte pořizovat jenom do historických objektů, ale parádu udělají i v moderních v dnešní době tolik oblíbených dřevostavbách, srubech nebo i v současně zařízeném interiéru, kde rustikální klika vytvoří atraktivní kontrast. V široké nabídce rustikálních klik si jistě vyberete tu svou. Nezapomeňte ji sladit s barvou na stěnách, nábytkem i dalšími úchytkami na skříňkách atd.

Pestrá nabídka rustikálních klik

Přijďte se podívat do našeho showroomu nebo se podívejte na nabídku našeho e-shopu a obdivujte rozličné tvary, barvy, materiály a zdobení rustikálních klik. Určitě vám nějaké padnou do oka i do vašeho interiéru. Když si nebudete jisti, rádi vám poradíme.

PRODEJNA_koláž_1150px

Mezi nejprodávanější rustikální kliky patří krásná zdobná klika, která je součástí kování ACT Barok R s povrchovou úpravou bronz na kulaté rozetě. Úplně jiný dojem vytváří Cobra dveřní kování Ikarus (mosaz leštěná), další z řady zdobeného rustikálního kování, vhodného všude tam, kde luxus koresponduje s bohatou škálou nejrůznějších detailů. A do třetice vybíráme z nejoblíbenějších klik jednoduché černé Cobra dveřní kování Elegant rustikal ve stylové povrchové úpravě, které se skvěle hodí do stylového či dobového interiéru.